فهرست مطالب

فصلنامه سنجش از دور و GIS ایران
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 14، تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/05/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مهران شایگان، عباس علیمحمدی، علی منصوریان صفحه 1
    الگوی کاربری اراضی به واسطه افزایش فعالیت ها و دخل و تصرف های بشر بر زمین به منظور برآوردن نیازهای مختلف، دائما در حال تغییر است. بهینه سازی تخصیص کاربری اراضی همانا یافتن بهترین الگوی ممکن با در نظر گرفتن نیازهای حاکم بر مقوله تخصیص است. اغلب جست وجوها و بهینه سازی های کاربری اراضی در دنیای واقعی، ماهیتا دربردارنده چندین هدف اند. در این مطالعه قابلیت الگوریتم ژنتیک مرتب سازی نامغلوب نخبه گرا (NSGA-II) با طراحی و استفاده از دو نوع عملگر تقاطع یکنواخت (UC) و عملگر تقاطع دوبعدی (TDC) برای بهینه سازی تخصیص کاربری اراضی با اهداف چندگانه در بخشی از حوضه طالقان مورد مقایسه و ارزیابی قرار گرفت. داده های به کار رفته شامل نقشه کاربری اراضی سال 2002، توپوگرافی، خاک شناسی، اطلاعات مربوط به میزان فرسایش خاک و بازدهی اقتصادی از منطقه مورد مطالعه بوده است. اهداف مورد نظر شامل میزان فرسایش، میزان رواناب، تناسب اراضی، میزان فشردگی سازگاری و بازدهی اقتصادی است. مدل طراحی شده با دو جمعیت اولیه متفاوت اجرا گردید. بار اول با جمعیت کاملا تصادفی و بار دوم با تولید جمعیت اولیه تصادفی راهنمایی شده که در آن نسبت مساحت کاربری های مختلف تعیین شده بود. نتایج نشان داد کارکرد عملگرهای تقاطع کاملا تحت تاثیر شرایط اولیه قرار دارد و عملگر UC فاقد توانایی مناسب در ایجاد همگرایی کلی است. همچنین استفاده از تقاطع TDC با جمعیت اولیه راهنمایی شده، همگرایی را بسیار افزایش داد و موجب بهبود نتایج گردید. به لحاظ پیوستگی قطعات کلاس های مختلف کاربری نیز عملگر TDC بهتر از UC کارکرد داشته است. نتایج این مطالعه نشان داد که پس از بهینه سازی کاربری اراضی در منطقه مورد مطالعه، علاوه بر کاهش فرسایش خاک، میزان سوددهی کلی نیز افزایش یافته است.
    کلیدواژگان: بهینه سازی چندهدفه، کاربری اراضی، الگوریتم ژنتیک مرتب سازی نامغلوب نخبه گرا
  • سیاوش شایان، مجتبی یمانی، منوچهر فرج زاده، علی احمدآبادی صفحه 19
    با توجه به اهمیت مطالعه لندفرم ها و پراکنش فضایی آنها در ژئومورفولوژی و سایر علوم محیطی، در این مقاله روشی کمی با استفاده از پارامترهای مورفومتریک حاصل از مدل رقومی ارتفاع برای طبقه بندی لندفرم های مناطق خشک ارائه شده است. پارامترهای ژئومورفومتریک استفاده شده شامل شیب، انحنای پروفیل، انحنای طولی و انحناهای حداقل و حداکثر هستند که برای تشخیص ویژگی های مورفومتریک و شکلی لندفرم ها مناسب اند و تا حد زیادی نیز با فرایندهای ژئومورفولوژیکی سروکار می یابند. نقشه پارامترهای ژئومورفومتریک در ساختار رستری و با استفاده از مدل رقومی ارتفاع SRTM در منطقه کویر مرنجاب به دست آمد و طبقه بندی با استفاده از روش طبقه بندی نظارت شده حداکثر شباهت (MLC) و نمونه های آموزشی برداشت شده از لندفرم های منطقه مطالعاتی انجام شد. نتایج به دست آمده از این طبقبه بندی، لندفرم های منطقه را در هفت کلاس مخروط افکنه، تپه های ماسه ای مختلط، عرضی و برخان، تیغه سنگی، تپه سنگی و پلایا نشان می دهد؛ به طوری که پلایا بیشترین گسترش را در منطقه دارد. نتایج ارزیابی آماری کلاس های لندفرمی نیز با سه پارامتر حداقل و حداکثر و میانگین ارائه شده است. به علاوه، ارزیابی دقت طبقه بندی با استفاده از نقشه پایه ژئومورفولوژی منطقه مرنجاب انجام گرفته است و نتایج نشان می دهند که دقت کلی طبقه بندی حدود 81 درصد و شاخص کاپا برابر 73/0 است.
    کلیدواژگان: ژئومورفومتری، لندفرم، طبقه بندی نظارت شده MLC، مرنجاب
  • کریم سلیمانی، مرتضی شعبانی، اسدالله دیوسالار صفحه 29
    امروزه تحولات تکنولوژی و صنعتی شدن شهرها، موجب دگرگونی های اساسی و عمده ای در اکولوژی شهری شده و به تخریب شدید محیط زیست سکونتگاه ها دامن زده و در بردارنده پیامدهای ناگواری در زندگی انسان ها و جوامع شان بوده است. مهم ترین و در عین حال ساده ترین راه تعدیل این پیامدها و آسیب های زیست محیطی، توسعه پارک ها و فضاهای سبز است. کاربری هایی چون فضای سبز شهری و پارک ها در زمره کاربری هایی هستند که توزیع و پراکنش آنها در سطح شهر بسیار بااهمیت و سودمند است. شهر ساری با مساحت 52/28 کیلومترمربعی و جمعیت 261293 نفری، دارای 8 پارک عمومی با سرانه 39/0 مترمربع برای هر نفر است، که این رقم اختلاف آشکاری با سرانه استاندارد تعیین شده دارد. از سویی، با این تعداد پارک و با توجه به تعداد محله ها، مشخص می گردد که این شهر به لحاظ طبقه بندی پارک های شهری، فاقد پراکنش سلسله مراتب فضای سبز مناسب است و با رشد روزافزون جمعیت در این شهر، توجه به توسعه و احداث پارک ها امری ضروری به نظر می رسد. در این پژوهش ضمن بررسی کمی و کیفی پارک های شهر ساری، به مکان یابی پارک های محله ای با استفاده از مدل AHP فازی (FAHP) در محیط GIS پرداخته می شود. بدین منظور پس از شناسایی پارامترها و معیارهای موثر در مکان یابی پارک های شهری و با تکمیل پرسش نامه به وسیله کارشناسان و متخصصان خبره، به کمک مدل سلسله مراتبی فازی وزن هر یک از معیارهای موثر محاسبه شد و سپس اینها در محیط GIS با یکدیگر تلفیق شدند. در نهایت با هم پوشانی لایه های اطلاعاتی و تطبیق آنها با کاربری های موجود، نقشه شایستگی مناطق شهر ساری براساس پهنه های «بسیار مناسب، مناسب، و نامناسب»، برای احداث پارک های محله ای مشخص شدند. نتایج به دست آمده نشان می دهند که 5/18 درصد از مساحت شهر برای احداث پارک در واحد محله بسیار مناسب است، 7/33 درصد مناسب است، و 8/47 درصد دربردارنده محدودیت هایی برای ساخت پارک محله ای است.
    کلیدواژگان: پارک، ساری، سلسله مراتبی فازی، GIS
  • روشنک درویش زاده، علی اکبر متکان، امین حسینی اصل، محسن ابراهیمی خوسفی صفحه 45
    خشکسالی از بلایای طبیعی است که تبعات منفی گسترده ای را برای اقتصاد، کشاورزی، محیط و اجتماع به همراه دارد. فقدان شناخت و ارزیابی دقیق این پدیده باعث بروز بخش عمده خسارت های ناشی از آن می شود. در چند دهه اخیر، علم و به ویژه فناوری سنجش از دور محققان را در زمینه خشکسالی بسیار کمک کرده است و شاخص های متعددی برای ارزیابی و بررسی خشکسالی ارائه شده اند. هدف از این تحقیق بهبود شاخص عمودی خشکسالی اصلاح شده (MPDI) از طریق محاسبه دقیق و صحیح پوشش گیاهی به عنوان مهم ترین پارامتر در این شاخص است. به منظور محاسبه شاخص مذکور، تعیین درصد پوشش گیاهی و همچنین پارامترهای خط خاک ضروری است. برای این کار از تصاویر ماهواره ای ALOS مربوط به تیر ماه سال 1388 استفاده شده است. حوضه آبخیز شیطور واقع در استان یزد به عنوان منطقه مطالعه انتخاب شد و با مطالعات میدانی درصد پوشش گیاهی 52 پلات اندازه گیری شد. 17 شاخص رایج گیاهی و شبکه های عصبی مصنوعی برای تخمین درصد پوشش گیاهی مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج حاصل از شاخص های گیاهی نشان دادند شاخص هایی که در آنها بازتاب خاک در نظر گرفته می شود، با دقتی بهتر از دیگر شاخص ها (درصد 4RMSE< و 63/0> 2R) می توانند درصد پوشش گیاهی را در مناطق خشک تبیین کنند. از طرفی، نتایج به دست آمده از شبکه های عصبی نیز تایید می کنند که چون در شبکه های مذکور می توان ورودی های متعددی همچون اطلاعات طیفی باندهای متفاوت را به شبکه معرفی کرد، لذا اینها با دقتی بیشتر (%2RMSE< و 74/0 >2R) از شاخص های گیاهی می توانند در تخمین درصد پوشش گیاهی به کار روند. در نهایت، با استفاده از مناسب ترین روش (شبکه های عصبی)، درصد پوشش گیاهی منطقه محاسبه شد و با توجه به پارامترهای خط خاک، نقشه شدت خشکسالی تهیه گردید.
    کلیدواژگان: شاخص عمودی خشکسالی اصلاح شده، درصد پوشش گیاهی، تصویر ALOS، خشکسالی
  • امید رفیعیان، علی اصغر درویش صفت، ساسان بابایی کفاکی، اسدالله متاجی صفحه 63
    شناسایی گونه های درختی نیازمند تفکیک تیپ های جنگلی است. داده های دورسنجی و به ویژه تصاویر هوایی رقومی با توان تفکیک مکانی و رادیومتری بالا، ابزار مناسبی برای این کار به شمار می آیند. هدف از این تحقیق ارزیابی قابلیت این تصاویر برای تشخیص گونه های درختی به روش طبقه بندی شیء پایه در جنگل های طبیعی آمیخته است. این بررسی در دو قطعه کوچک از جنگل های جلگه ای شمال کشور انجام شد. پس از ارزیابی کیفیت تصاویر و تصحیح هندسی آنها، عملیات پیش پردازش و تولید تصاویر تبدیلی به اجرا درآمد. فرایند قطعه بندی در قالب چندتفکیکی انجام گرفت و به صورت کیفی ارزیابی شد. در ادامه عمل طبقه بندی با استفاده از توابع عضویت چندبعدی و به روش نزدیک ترین همسایه استاندارد و تشکیل شبکه سلسله مراتبی انجام پذیرفت. در نهایت نقشه نوع گونه های درختی به دست آمده به صورت کمی ارزیابی گردید و نمونه های تعلیمی و نقشه واقعیت زمینی به روش میدانی تهیه شدند. ارزیابی صحت نقشه های حاصل در مقایسه با نقشه واقعیت زمینی نشان دهنده صحت کلی بیش از 70 درصد و ضریب کاپای 46/0 و 5/0 در این دو منطقه بود. گونه های درختی اصلی، مقادیر متفاوتی از صحت را در دو منطقه ارائه کردند. داده های ارتفاعی دقیق می تواند در بهبود نتایج طبقه بندی در چنین مطالعاتی بسیار موثر و کارآمد باشد.
    کلیدواژگان: UltraCamD، طبقه بندی شیء، پایه، تشخیص گونه های درختی، جنگل های شمال، توابع عضویت
  • هادی علیزاده، میرمسعود خیرخواه زرکش، علی اکبر آبکار *، علیرضا وفایی نژاد، علی صادقی نایینی صفحه 75

    داده های چندطیفی و چندزمانه برای آماده سازی اطلاعات مربوط به توزیع مکانی اراضی برنج از آن رو سودمند هستند که تمامی اراضی برنج با توجه به زمان در تقویم زراعی می توانند تحت پوشش مخلوطی از آب و خاک باشند. در این مطالعه به شرح و بسط الگوریتمی به منظور شناسایی و تفکیک شالیزارهای برنج، با استفاده از داده های سری زمانی NDVI و 2105LSWI مشتق شده از محصول شاخص های پوشش گیاهی 16 روزه MODIS با توان تفکیک مکانی 250 متر (1Q13MOD) پرداخته شده است. این الگوریتم بر مبنای حساسیت شاخص های 2105LSWI به افزایش رطوبت سطح در مرحله غرقابی، و نشاکاری و NDVI به افزایش محتوای کلروفیل و تاج پوشش گیاه برنج است. برطبق مشاهده ها، طی دوره نشاکاری برنج به دلیل غرقاب کردن زمین، شاخص 2105LSWI افزایش می یابد و بعد از رشد برنج از ارزش آن کاسته می شود، به گونه ای که در همان زمان شاخص NDVI رفتاری معکوس نشان می دهد. در این تحقیق دو روش برای تعریف این رابطه بین NDVI و 2105LSWI به منظور تفکیک مکان شالیزارهای برنج شهرستان آمل در استان مازندران (سال 1390) تکوین گردید. نتایج با استفاده از عملیات میدانی جامعی با برداشت 183 نقطه کنترلی برای دو کلاس (برنج غیربرنج) انجام گرفت و دقت کلی روش ها به ترتیب 21/67 و 87/80 درصد بود. نتایج این مطالعه نشان از آن داشت که تهیه نقشه مکانی برنج مبتنی بر 1Q13MOD، بالقوه می تواند در مقیاس متوسط برای پایش اراضی کشاورزی برنج براساس زمان اجرا شود.

    کلیدواژگان: MODIS، نقشه پراکنش مکانی شالیزارهای برنج، NDVI، 2105LSWI
  • صدیقه لطفی، رقیه سالک فرخی صفحه 97
    رشد و توسعه جوامع در تمام دنیا مستلزم وجود اطلاعات در مورد زمین است و این برای برنامه ریزی و توسعه و کنترل منابع زمین از ضروریات به شمار می آید. به همین نحو برنامه ریزی و توسعه هم نیازمند سیستم مدیریتی موثر است. سیستم کاداستر رقومی چندمنظوره راه حلی جامع برای دستیابی به اطلاعات جغرافیایی در چارچوب GIS است. در این پژوهش تمامی ابزارهای فضایی جغرافیایی مرتبط برای کاداستر چندمنظوره بنابر امکانات و مقتضیات در یکی از کلان شهرهای ایران بررسی می شود. بر این اساس: 1- معضلات ثبت زمین شناسایی می شود، 2- پایه های نظری کاداستر چندمنظوره را براساس مفاهیم توسعه پایدار از مجموع دیدگاه ها و روش های موجود بررسی می کند؛ 3- چارچوب مفهومی توسعه سیستماتیک کاداستر چندمنظوره براساس رهنمودهای مدل پایه کاداستر برای کل کشور پیشنهاد می کند؛ و 4- مطالعه موردی پژوهش را در منطقه 8 شهرداری تبریز در جهت ایجاد و توسعه مدل اولیه کاداستر چندمنظوره رقومی پیاده سازی می کند. سرانجام اینکه برای بررسی نقاط قوت و ضعف و نیز فرصت ها و تهدیدات استقرار چنین سیستمی در محدوده مورد مطالعه، روش تحلیل استراتژیک SWOT به کار می رود. براساس نتایج حاصل از استقرار و تحلیل راهبردی، این تحقیق نشان داد که استفاده از کاداستر چندمنظوره می تواند زمینه مناسبی را برای ثبت زمین فراهم سازد.
    کلیدواژگان: پیاده سازی مدل کاداستر چندمنظوره، پایگاه داده فضایی، جغرافیایی، تحلیل SWOT، منطقه 8 شهرداری شهر تبریز
|
  • Shaygan M., Alimohammadi Sarab A., Mansourian A. Page 1
    Land use pattern, due to increasing human activities and interference on land in order to meet different needs, is constantly changing. Most of land use optimization as a complex problem in the real world inherently involves multiple conflicting objectives. In this research, the capability of non dominated sorting genetic algorithm II (NSGA-II) with implying two type crossover operators, namely as two dimensional cross over (TDC) and uniform cross over (UC) in order to multi-objective optimization of land-use allocation has been evaluated in the Taleghan watershed. The multi-objective problem described in this paper consists of four objective functions: maximizing economic return, maximizing suitability, maximizing compactness-consistency, maximizing runoff and minimizing erosion. The model was implemented in two ways, with guidance and without guidance in generating the initial population. Results show that the crossover operator performance is completely under the influence of initial population. The comparison of the examined crossover operators shows that there is a significant advantage of using TDC operator in generating land use allocation patterns with respect to the given objective functions. The results showed that after the optimization in the study area, erosion rates declined while profits increased
    Keywords: Multi, Objective Optimization, Land use, non dominated sorting genetic algorithm II (NSGA, II), Taleghan Watershed
  • Shayan S., Yamani M., Farajzadeh M., Ahmadabadi A Page 19
    Study of Landforms and their spatial distribution in Geomorphology and other environmental science is important. In this study presented a quantitative method using morphometric parameters that extracted from digital elevation model for the classification of arid region landforms. Geomorphometric parameters used include slope, profile curvature, longitudinal curvature, and minimum and maximum curvatures that are appropriate for Identification of landforms morphometric Properties and are largely associated with geomorphological processes. Map of geomorphometric parameters in the raster format extracted using SRTM digital elevation model in the region Maranjab. Classification was done by supervised classification Maximum likelihood classification (MLC) using landform training samples from area of study. The results of the classification showed in seven class include: alluvial fans, cross and mixed sandy Dune, barkhan, stone knives, stone hills, and playa so result show playa have the greatest expansion in the region. Results of statistical evaluation of landform classes with three parameters minimum, maximum and average are presented. The assessment accuracy of classification was performed using the base Geomorphology map of Maranjab region. The results show that the classification overall accuracy is 81% and the kappa index is 0.73.
    Keywords: Geomorphomety, Landform, MLC Supervised classification, Maranjab
  • Solainmani K., Shabani M., Divsalar A Page 29
    Today, technological transition and industrialization of cities has led to an important and essential change in urban ecology which created undesirable impact on human societies. One of the most important and the simplest ways is development of parks and urban green spaces to reduce the different impacts of environmental vulnerabilities. The distribution of urban green space has a high importance in cities. Since there are not appropriate models for site selection of urban land uses to determine the regions, capacities from environmental view point; the present study attempts to investigate the distribution of urban green space in the city of Sari the political center of Mazandaran province. The city has an area of 28.52 km2 with a population of 261293. Also the city is covered by 374904 m2 green space and 113385 m2 public parks. Evidences show that the existed urban green space has not distributed in a hierarchical order; the urban park and green space per capita are 0.39m2 and 2m2 respectively which indicates obvious difference with the given standard (9m2) of the country. This research aimed to investigate quantitative and qualitative dispersion of urban parks to select the appropriate locations for the neighborhood parks using an integrated AHP fuzzy in GIS environment. So, first the effective parameters and criteria for urban park selection were identified and then the data base of these criteria was created in GIS. Second, a questionnaire was completed by the professional experts to rank the preferences of the criteria; the weight of each criterion was obtained using FAHP and the informational-descriptive layers of criteria were integrated in GIS with respect to the calculated weights and analytical functions. Finally, the desirability map was produced by overlaying the informational layers and accordance to the existed land uses for the different parts of the city which are categorized in three classes: highly appropriate, appropriate and inappropriate. The results revealed that 18.8 percent of the city area is highly appropriated, 33.7 percent is appropriate and 47.8 percent placed as inappropriate areas which have limitations for establishing neighborhood
  • Darvishzadehr., Matkan, A.A., Hosseiniasla., Ebrahimi Khusfi, M Page 45
    Drought is a severe dilemma which has influence on economy, agronomy, environment and society. In the recent decades, many indices based on satellite images have been presented by researchers. The objective of this study was to improve Modified Perpendicular Drought Index (MPDI) by improving its main input parameter, which is the vegetation fraction. Calculation of vegetation fraction was considered by using an ALOS imagery.Sheitoor basin located in Yazd province (part of the central arid area of Iran) was selected as the study area. The canopy cover percentage of 52 sample plots (50m by 50m) was measured in the field in June 2008. Seventeen vegetation indices and different types of neural networks algorithms have been used. Regression models were used to assess the relationship between the field data and the calculated reflectance data. Results revealed that the vegetation indices which are based on soil line parameters can estimate the fraction of vegetation more accurately compared to other indices (R2>0.63, RMSE<4%). On the other hand, neural network results showed that these algorithms could estimate the vegetation fraction even more accurate than vegetation indices(R2> 0.74,RMSE < 2%), since it benefits from having more input parameters. Finally, Drought severity of the area was mapped using the estimated soil line parameters and the vegetation fraction which was estimated using the neural network algorithm.
    Keywords: Modified Perpendicular Drought Index, Vegetation Fraction, ALOS image, Drought
  • Rafieyan O., Darvishsefat A.A., Babaii S., Mataji A Page 63
    Tree species identification is essential to forest type mapping. Remote sensing data, especially high spatial and radiometric resolution digital aerial images can be useful to this goal achievement. This research is aimed at the evaluation of digital aerial images in order to identify tree species in two study areas located in a natural mixed forest. Radiometric and geometric qualities of these images were evaluated and all images were corrected geometrically. Some appropriate transformations were performed and utilized. The hierarchical image object network was constructed and various alternatives of segmentation were tried and qualitatively evaluated. Nearest Neighbor classifier based on Fuzzy logic, leads to tree species map. Training samples and ground truth map were prepared through fieldwork. The result of accuracy assessment showed the overall accuracy more than 70% and Kappa Index of Agreement (KIA) equal to 0.46 and 0.5 in these areas. Main tree species presents different accuracies in two areas. Applying these aerial images and the object-based method in other forest areas together with the consideration of the influence of using proper elevation data on the accuracy of the produced map is suggested.
    Keywords: UltraCamD, Object, based classification, Tree species identification, Hyrcanian forests, Membership functions
  • Alizadeh H., Kheirkhah Zarkesh M.M., Abkar A.A., Vafaei Nejad A., Sadeghi Naeini A Page 75

    In order to prepare information about spatial distribution of rice fields, Multi-Spectral and Multi-Temporal data can be helpful because in addition to the rice, all fields could be covered by mixture of water and soil regarding the time of crop calendar. In this study, we developed a special mapping algorithm that uses NDVI and LSWI2105 time series data derived from MODIS 16-day 250 meter vegetation indices (MOD13Q1) product of MODIS imagery to identify paddy rice fields. This algorithm works based on the sensitivity of LSWI2105 to the surface moisture and NDVI to the vegetation chlorophyll content. As a result, during the period of Rice Transplanting stage because of the field flooding, LSWI2105 will be increased and after the rice growing it will be decreased, and at the same time NDVI has a reverse behavior. In this research two methods has been developed to define the relationship between NDVI and LSWI2105 to detect the location of paddy rice fields in North part of Iran in 2011. Our results were validated with ground field data at 183 well-distributed sample points. The overall Accuracy of two methods are 67.21% and 86.87% respectively. The results of this study indicated that the paddy rice mapping based on MOD13Q1 could potentially be applied at moderate spatial scales to monitor paddy rice agricultural fields on a timely basis.

    Keywords: MODIS, Paddy Rice Fields, Mapping, LSWI2105, NDVI
  • Lotfi S., Salek Farrokhi R Page 97
    . The growth and development of cities are depended to land information which is very important for planning, development and control of land resources. Therefore planning and development require an effective managerial system. The multipurpose digital cadastre system provides a comprehensive guideline to obtain geographical information in the framework of GIS. This research intended to investigate all of the geo-spatial tools relevant to multipurpose digital cadastre system based on the existing conditions and facilities in the country. So the paper aimed: 1. identifying the problems of land recording 2. Investigating the theoretical background of multipurpose cadastre based on the concept of sustainable development. 3. Proposing a conceptual structure for systematic development of multipurpose cadastre regarding to the guidelines of base cadastre model 4. Conducting the multipurpose digital cadastre in the zone 8 of Tabriz and finally evaluating the strength, weakness, opportunities and challenges of materializing this model in the city via strategic analysis. On the base of the findings, the research came to conclusion that multi-purpose Cadastre could provide a firm background for land recording.
    Keywords: Multipurpose cadastre model_Geo_spatial data_SWOT analysis_Zone 8 of Tabriz